dimarts, 11 de gener del 2011

Seguretat

copyright és un dret d'autor. és una llicència d'autor que no permet que la resta de gent copi el contingut ni el modifiqui.


El copyleft és una llicència que permet que la gent pugui copiar el contingut de l'obra. no es restringeix la copi. per aixó és manifesta una llibertat de copia i modificació. És una llicència lliure.


El creative commons  és un entremig entre els dos drets. les obres que es publiquen tenen dret d'autor però limitat per un mateix, per tal de que s'ofereix drets a altres persones..




Creative Commons et dóna a escollir entre 6 llicències:


- Reconeixement (Attribution): En qualsevol explotació de l'obra autoritzada per la llicència caldrà reconèixer l'autoria.
- No Comercial (Non commercial): L'explotació de l'obra queda limitada a usos no comercials.
- Sense Obres Derivades (No Derivate Works): L'autorització per explotar l'obra no inclou la transformació per crear una obra derivada.
- Compartir Igual (Share alike): L'explotació autoritzada inclou la creació d'obres derivades sempre que mantinguin la mateixa llicència en ser divulgades.

Crear una llicència amb Creative Commons es pot fer amb 1 minuts ja que la mateixa pàgina et va indicant pas per pas com ho has de fer:

A la part superior de la pàgina a ma dreta veureu una opció que posa: Triar una llicència, quan feu click a sobre us preguntarà si voleu que la vostra obra es pugui fer servir com a ús comercial o si permeteu que la gent l’agafi i faci modificacions o sota quina jurisdicció voleu que sigui vigent la llicència. Un cop seleccionat tot, i contestades les preguntes posteriors, clickeu altra vegada triar una llicència, seleccioneu el “logo” que voleu que mostri la vostra obra i enganxeu el codi embed.




Per saber més coses sobre el Creative Commons, podeu visitar la següent pàgina web

Per saber més coses sobre el Copyright, podeu visitar la següent pàgina web:

Per saber més coses sobre el Copyleft, podeu visitar la següent pàgina web:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Copyleft

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada