diumenge, 24 d’octubre del 2010

AUDACITY

L' Audacity és una aplicació informàtica multi-plataforma lliure, que es pot utilitzar per a enregistrament i edició d'àudio, fàcil d'usar, distribuït sota la llicència GPL.
És l'editor d'àudio més difós en els sistemes GNU/Linux.

Va ser creat a la tardor de 1999 per el senyor Dominic Mazzoni i Roger Dannenberg a la universitat de Carnegie Mellon. Després de la qual cosa va ser publicat en SourceForge.net com a programari lliure al maig de 2000.

Les seves característiques més importants són:

- Enregistrament: Audacity permet gravar sons en directe fent ús d'un micròfon o un mesclador, o bé digitalitzar enregistraments de cintes de casset, discos de vinil o minidisc.

-Enregistrament des d'un micròfon, línia d'entrada o altres fonts.

- Copiar damunt de pistes d'àudio existents per crear enregistraments.

-  Gravar fins a 16 canals de forma simultaniejà. (Requereix maquinari multicanal).

-  Monitoratge dels nivells de volum abans, durant i després dels enregistraments.
- Importar i exportar: Audacity permet importar diferents formats d'arxiu d'àudio per                   poder combinar-los entre si. També es pot exportar l'àudio en diferents formats.

- Edició: L'edició d'àudio amb aquest programa és molt senzilla, doncs usa el mateix sistema que altres programes(tallar, copiar, pegar, esborrar...).

- Disposa d'il·limitats nivells de desfer i refer, la qual cosa permet tornar sempre a l'estat anterior.
Es pot barrejar un nombre il·limitat de pistes en el mateix projecte.

- Efectes: Podrà canviar el to o el temps del seu enregistrament sense amb prou feines dificultat a part d'altres efectes de so més complexos com pot ser agregar ressò, realitzar una inversió ...

L'exercici que ens va demanar el professor de GTIC,es crear un arxiu .mp3 mitjançant l'Audacity utilitzant els dos arxius (Balrog Boogie i Titulars de les 8 del matí) que ens va deixar el professor. A continuació, podeu veure els passos que vaig seguir per poder crear aquest nou àudio:

1.  Començarem anant a "arxiu" i obrirem l'arxiu Balrog Boogie.

2. Quan el pas anterior està fet, anem a  "Projecte" i buscarem "Importar àudio" per obrir l'arxiu Titulars de les 8 del matí.


3. Hem d'escollir un minut de l'àudio Balrog Boogie, per això hem d'anar eliminant tos aquells fragments de la cançó que no vulguem. Això ho realitzem buscant en el menú "Editar" l'eina de "Selecció" i després "Eliminar".


4. Col·loquem Titulars de les 8 de matí als 30 segons de l'audio Balrog Boogie, aquest el clicarem per on hem posat l'altre àudio i clicarem del menú "Editar" el "Silenci".

5. Per últim, a l'àudio Balrog Boogie seleccionarem els primers segons o li aplicarem l'efecte "Fade In". I, als últims segons de l'àudio li aplicarem l'efecte de "Fade out".

Quan ja esta el projecte finalitzat s'ha d'exportar-lo a .mp3 això ho fem des de "Arxiu", "Exportar a .MP3.

Per poder realitzar tot això, s'ha de tenir descarregat el Lame.

A continuació, podeu veure el meu projecte d'àudio:




Ja tenim creat l'arxiu que se'ns demanava. Per penjar-lo al bloc, però, l'hem de penjar primer a la pàgina web goear.com, ja que aquesta ens proporcionarà el codi embed que necessitem.

* goear és una pàgina web que serveix per guardar música i escoltar-la on-line.

Informació extreta de :http://audacity.sourceforge.net/?lang=es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada