dilluns, 6 de desembre del 2010

Jclic

La següent informació ha sigut estreta de la pàgina principal del Jclic:
                                http://clic.xtec.cat/es/jclic/


El Jclic  és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats...

Aquestes activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.
El JClic està desenvolupat en la plataforma java, és un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius.

Cal dir, que l’antecessor del JClic és el clic, una aplicació que des del 1992 ha estat emprada per educadors i educadores de diversos països com a eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes.


El JClic està format per quatre aplicacions:


JClic applet

Un "applet" que permet incrustar les activitats JClic dins d'una pàgina web.


JClic player

Un programa independent, que un cop instal·lat permet realitzar les activitats des del disc dur de l'ordinador (o des de la xarxa) sense que calgui estar connectat a Internet.


JClic author
L'eina d'autor que permet crear, editar i publicar les activitats d'una manera més senzilla, visual i intuïtiva. 


JClic reports

Un mòdul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.



Zona clic

El zona Clic està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que permeten crear diversos tipus d'activitats educatives multimèdia. La zonaClic és un servei del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya creat amb l'objectiu de donar difusió i suport a l'ús d'aquests recursos i oferir un espai de cooperació obert a la participació de tots els educadors/es que vulguin compartir els materials didàctics creats amb el programa.



Informació estreta de :http://clic.xtec.cat/es/

dijous, 2 de desembre del 2010

El temps



Els passos per a crear una activitat o diverses activitats en el Jclic, són els següents:



  •  Primer de tot, hem de començar fent un petit esquema amb els arxius que volem posar en el Jclic i de les activitats que faran cadascun d'ells. 

                      http://docs.google.com/View?id=df8k2wck_167dn573ffh



  • Una vegada realitzat l'esquema, s'ha de crear una carpeta, on posarem tot allò que volem utilitzar per crear i realitzar les activitats.
  • Una vegada això està fet, hem de buscar els elements que volem posar-hi a la carpeta ( per imatges, podem utilitzar el programa http://www.flickr.com/ ).
  • Una vegada agafats tots els arxius, creas el Jclic (amb Jclic autor), si no el tens ho pots descarregar a la pàgna que he adjuntat a continuació http://clic.xtec.ca
  • Una vegada s'ha finalitzat la creació amb Jclic autor, guardes l'arxiu com jclic.zip.
  • I per acabar per complet, copies el codi de l'activitat Jclic, i la poses en el teu bloc.